Erti Menghargai

Bismillah..

2 minggu ber”praktikal”  rasa macam dah 2 tahun lamanya. Tiap-tiap malam penat yang amat. Sampai nak bukak laptop pun rasa tak larat. Mana nak  rancang Lesson plan lagi.

Mengajar budak-budak prasekolah bukan macam mengajar kat sekolah rendah atau menengah. Budak-budak nih kadang-kadang datang sekolah pun zero lagi. Semua benda kena ambil kira. Rutin pun jauh berbeza. Tugas yang berat bagi aku.

Bila dah praktikal ni, barulah aku tahu betapa seronoknya campus life. Baru sekarang aku rela buat assignment, rela ke kelas setiap hari, rela duduk final exam every semester. Dulu dok merungut kenapa mesti ada final exam.

Allah..Kuatkan aku.

 

Advertisements
Erti Menghargai

One thought on “Erti Menghargai

  1. Heavenskeys says:

    Hah, sama.
    Aku rasa, hidup bergelumang buku – buku, syarahan pensyarah, nota – nota yang perlu dihadam, gementar peperiksaan lebih memuaskan berbanding keluar ke dunia luas.

    Tapi, haih, hidup begitu kan?
    Kita perlu menerima bahwa kita maju ke depan bukan mundur ke belakang.

    Selamat kawan.
    Senyumlah dalam berjuang walau pahit yang dirasa.

    p/s: kenalkah lagi? Haslina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s